Be kategorijos

„DFDS“ keltuose – sveiko maisto valgiaraštis

  Vakar uostamiesčio žurnalistai turėjo unikalią galimybę AB „DFDS Seaways“ kelte „Athena Seaways“ paragauti sveiko maisto valgiaraščio patiekalų. Ši naujovė bendrovės keltuose jau egzistuoja 3 mėnesius. Projekto sumanytojai patenkinti. Vis daugiau žmonių eina į laivo restoraną ir renkasi patiekalus iš sveiko maisto valgiaraščio.   „DFDS Seaways“ darbuotojai sako, kad šis žingsnis nėra mados vaikymasis, ne noras privilioti kuo daugiau keleivių į savo keltus, nes bendrovė uždirba iš krovinių gabenimo. Tiesiog ji stengiasi būti socialiai atsakinga įmone ir rūpintis savo keleivių sveikata. Laive kiekvienas žmogus, nepaisant kokiomis ligomis besirgtų, turi rasti sau tinkamo maisto.   „DFDS“ keltai Baltijos jūroje per metus padaro 3 tūkst. 500 reisų, jais keliauja apie 400 tūkst. keleivių. Pasak Roberto Kogelio, keleivių aptarnavimo vadovo Baltijos šalyse, kol kas sveiku maistu labiau domisi moterys nei vyrai.   Šiam žingsniui bendrovė kruopščiai ruošėsi. Visų pirma tyrimų bendrovė „Spinter tyrimai“ atliko apklausą, kurioje dalyvavo 1 000 žmonių. Tyrimų rezultatai parodė, kad į kitas valstybes bent retkarčiais keliauja 72 proc. lietuvių ir beveik pusė jų (43 proc.) pasigenda galimybės kelionės metu užsisakyti sveiko maisto. Pasirodo, beveik pusė keliaujančių lietuvių įsideda savo maisto, net 23 proc. keliautojų dėl sveiko maisto trūkumo transporto priemonėje nevalgo absoliučiai nieko.   Net 62 proc. keliaujančių svarstytų apie sveiko maisto įsigijimą, jei kaina, porcijų dydis ir kokybė beveik nesiskirtų nuo įprasto maisto.   Todėl „DFDS“, atsižvelgdama į savo klientų poreikius, praplėtė patiekalų pasirinkimą ir keltuose pristato sveiko maisto valgiaraštį. Deja, kol kas jo galima užsisakyti tik laivo restorane. Kainos tikrai nėra didelės. Eksperimentas pradėtas pavasarį. Ir dabar „DFDS“ yra pirmoji keltų bendrovė Baltijos jūroje galinti pasiūlyti išplėstinį sveiko maisto valgiaraštį, t. y. ne vieną kokį nors sveiko maisto patiekalą, o gana platų jų asortimentą – ir sriubas, ir karštus patiekalus, ir desertą.   Vaidas Krūmas, maitinimo laivuose vadovas Baltijos šalyse,prisipažino, kad didelis iššūkis bendrovei buvo sukurti tą sveiko maisto valgiaraštį. Išėmus kai kuriuos produktus iš patiekalų, pasirodo, nėra taip lengva juos pagaminti. Į pagalbą bendrovė pasikvietė dietistę Ugnę Radzevičienę. Buvusi juristė susidomėjo sveika mityba, pati numetė 70 kilogramų, studijavo mediciną. Dabar specialistė noriai konsultuoja sveikos mitybos klausimais. Pasak jos, džiugu, kad vis daugiau žmonių įsitikina, kad sveikas maistas nėra pasakiškai brangus ir tuo labiau, kad jis nėra neskanus. Ji pati lankosi keltuose ir tikrina savo darbo vaisius. Ji pasakojo, kad nemažai laiko teko sugaišti mokant laivų virtuvių darbuotojus, įgulas, aiškinant jiems, kas yra alergenai, gliutenas ir t. t.   Nors skandinavai pirmieji pradėjo kalbėti, kad transporto priemonėse nėra sveiko maisto, pasirodo, labiausiai sveiko maisto valgiaraščiu „DFDS“ keltuose susidomėjo vokiečiai.   Niekada nepatikėtum, kad pyragaičiai be gliuteno, be cukraus gali būti tokie skanūs. O ką jau ir kalbėti apie duoną be gliuteno su avokadų užtepėle. Sveiko maisto laive idėją pristato Vaidas Krūmas, maitinimo laivuose vadovas Baltijos šalyse, ir dietistė Ugnė Radzevičienė.   2019-08-22   Vakar uostamiesčio žurnalistai turėjo unikalią galimybę AB „DFDS Seaways“ kelte „Athena Seaways“ paragauti sveiko maisto valgiaraščio patiekalų. Ši naujovė bendrovės keltuose jau egzistuoja 3 mėnesius. Projekto sumanytojai patenkinti. Vis daugiau žmonių eina į laivo restoraną ir renkasi patiekalus iš sveiko maisto valgiaraščio.   „DFDS Seaways“ darbuotojai sako, kad šis žingsnis nėra mados vaikymasis, ne noras privilioti kuo daugiau keleivių į savo keltus, nes bendrovė uždirba iš krovinių gabenimo. Tiesiog ji stengiasi būti socialiai atsakinga įmone ir rūpintis savo keleivių sveikata. Laive kiekvienas žmogus, nepaisant kokiomis ligomis besirgtų, turi rasti sau tinkamo maisto.   „DFDS“ keltai Baltijos jūroje per metus padaro 3 tūkst. 500 reisų, jais keliauja apie 400 tūkst. keleivių. Pasak Roberto Kogelio, keleivių aptarnavimo vadovo Baltijos šalyse, kol kas sveiku maistu labiau domisi moterys nei vyrai.   Šiam žingsniui bendrovė kruopščiai ruošėsi. Visų pirma tyrimų bendrovė „Spinter tyrimai“ atliko apklausą, kurioje dalyvavo 1 000 žmonių. Tyrimų rezultatai parodė, kad į kitas valstybes bent retkarčiais keliauja 72 proc. lietuvių ir beveik pusė jų (43 proc.) pasigenda galimybės kelionės metu užsisakyti sveiko maisto. Pasirodo, beveik pusė keliaujančių lietuvių įsideda savo maisto, net 23 proc. keliautojų dėl sveiko maisto trūkumo transporto priemonėje nevalgo absoliučiai nieko.   Net 62 proc. keliaujančių svarstytų apie sveiko maisto įsigijimą, jei kaina, porcijų dydis ir kokybė beveik nesiskirtų nuo įprasto maisto.   Todėl „DFDS“, atsižvelgdama į savo klientų poreikius, praplėtė patiekalų pasirinkimą ir keltuose pristato sveiko maisto valgiaraštį. Deja, kol kas jo galima užsisakyti tik laivo restorane. Kainos tikrai nėra didelės. Eksperimentas pradėtas pavasarį. Ir dabar „DFDS“ yra pirmoji keltų bendrovė Baltijos jūroje galinti pasiūlyti išplėstinį sveiko maisto valgiaraštį, t. y. ne vieną kokį nors sveiko maisto patiekalą, o gana platų jų asortimentą – ir sriubas, ir karštus patiekalus, ir desertą.   Vaidas Krūmas, maitinimo laivuose vadovas Baltijos šalyse,prisipažino, kad didelis iššūkis bendrovei buvo sukurti tą sveiko maisto valgiaraštį. Išėmus kai kuriuos produktus iš patiekalų, pasirodo, nėra taip lengva juos pagaminti. Į pagalbą bendrovė pasikvietė dietistę Ugnę Radzevičienę. Buvusi juristė susidomėjo sveika mityba, pati numetė 70 kilogramų, studijavo mediciną. Dabar specialistė noriai konsultuoja sveikos mitybos klausimais. Pasak jos, džiugu, kad vis daugiau žmonių įsitikina, kad sveikas maistas nėra pasakiškai brangus ir tuo labiau, kad jis nėra neskanus. Ji pati lankosi keltuose ir tikrina savo darbo vaisius. Ji pasakojo, kad nemažai laiko teko sugaišti mokant laivų virtuvių darbuotojus, įgulas, aiškinant jiems, kas yra alergenai, gliutenas ir t. t.   Nors skandinavai pirmieji pradėjo kalbėti, kad transporto priemonėse nėra sveiko maisto, pasirodo, labiausiai sveiko maisto valgiaraščiu „DFDS“ keltuose susidomėjo vokiečiai.   Niekada nepatikėtum, kad pyragaičiai be gliuteno, be cukraus gali būti tokie skanūs. O ką jau ir kalbėti apie duoną be gliuteno su avokadų užtepėle. Sveiko maisto laive idėją pristato Vaidas Krūmas, maitinimo laivuose vadovas Baltijos šalyse, ir dietistė Ugnė Radzevičienė.